περί φωτογραφίας

ΠΩΣ ΒΛΕΠΩ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ.

Η φωτογραφία είναι μια τέχνη που εξασκείται εδώ και περίπου 180 χρόνια και στην εποχή μας, έχει μπει για τα καλά σε πολλούς τομείς της ζωής του ανθρώπου. Από τη δημοσιογραφία μέχρι τη μόδα ή τη διαφήμιση και από την τεκμηρίωση σε κλάδους της επιστήμης μέχρι τα γενέθλια με φίλους ή τις διακοπές, παντού, όπου και αν κοιτάξει σήμερα κανείς, θα δει ότι όλα είναι «φωτογραφία».

Η φωτογραφία είναι ένα πολύ ισχυρό μέσο αναπαράστασης του φυσικού μας κόσμου, τουλάχιστον στο οπτικό επίπεδο. Μπορεί να αναπαραστήσει πιστά αυτό που φαίνεται πως υπάρχει, μπορεί όμως και να το διαφοροποιήσει εντελώς, δείχνοντας ακόμη και κάτι εξωπραγματικό. Ο φωτογράφος είναι «φορτισμένος» με ένα είδος ηθικής όταν τραβά μια φωτογραφία, είναι στο χέρι του το τι ακριβώς θα δείξει στον θεατή και τι θα αποκρύψει..

Τα εργαλεία του φωτογράφου, αποτελούν η φωτογραφική του μηχανή και το φως. Αυτά τα δύο στοιχεία, η «διαχείριση» του φωτός με τη μηχανή και η σύνθεση, αποτελούν σχεδόν όλη την ουσία στη φωτογραφία.

Η εξάσκηση της φωτογραφίας μπορεί να αποτελέσει ένα μέσο για την προσωπική εξέλιξη του φωτογράφου. Μέσα από την παρατήρηση, την υπομονή, την καταγραφή και αξιολόγηση των στοιχείων που εισπράττει φωτογραφίζοντας, μπορεί να εξελίσσεται ως άνθρωπος, να αλλάζει πεποιθήσεις, να «βλέπει» τα πράγματα και από διαφορετικές οπτικές, έχοντας έτσι και εναλλακτικές δυνατότητες σε μια κατάσταση.

Ο φωτογράφος θα πρέπει με την μηχανή ανά χείρας να μεταμορφώνεται από κάποιον που απλώς κοιτά, σε κάποιον που παρατηρεί και καταγράφει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, καθιστώντας έτσι τον εαυτό του, χρονογράφο. Οτιδήποτε φωτογραφίζουμε είναι κατά κάποιο τρόπο καταγραφή της ιστορίας, και έχουμε ένα είδος «ευθύνης» απέναντι στον θεατή που αργότερα θα κοιτά τις εικόνες μας.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ, ΠΡΟΣΩΠΩΝ

Η φωτογράφιση προσώπων, σε οποιαδήποτε περίσταση, αποτελεί ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα, αλλά ταυτοχρόνως και δύσκολα εγχειρήματα στη δουλειά του φωτογράφου. Ο τρόπος που προσεγγίζω το θέμα αυτό είναι αρκετά προσωπικός. Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός, η κάθε κοινωνική εκδήλωση είναι μοναδική. Έτσι «ψάχνοντας» τις κατάλληλες στιγμές, προσπαθώ να ανακαλύψω στοιχεία του χαρακτήρα των ανθρώπων που πρόκειται να φωτογραφίσω.

Τα μοναδικά στοιχεία του καθενός, αυτό το είδος της «εκφρασής του», είναι και αυτά που θα κάνουν τη διαφορά από μια πετυχημένη φωτογραφία πορτραίτου με μια μέτρια. Είμαι υπέρ της αλήθειας και στη φωτογραφία και πιστεύω πως σε όλους τους ανθρώπους θα έπρεπε να αρέσει ο εαυτός τους. Ωστόσο παρατηρείται ακριβώς το αντίθετο: σε ένα πορτραίτο, σχεδόν πάντα ο πιο αυστηρός κριτής, είναι ο φωτογραφιζόμενος.

Γάμος - Βάπτιση

Φωτογραφήσεις και βιντεοσκοπήσεις εκδηλώσεων (γάμος, βάπτιση κλπ)

Πορτραίτο

Φωτογραφήσεις πορτραίτου, εντός και εκτός στουντίου.

Φωτογραφίες Εγγράφων

Φωτογραφίες ταυτότητας, διαβατηρίου, διπλώματος κλπ.

Εμφανίσεις Φωτογραφιών

Αντιγραφές, διορθώσεις και εμφανίσεις φωτογραφιών.

Προϊόντα / eshop

Φωτογραφίσεις προϊόντων (διαφημιστική φωτογραφία).

Ψηφιοποίηση

Ψηφιοποίηση παλαιών κασετών. (σε DVD)

Σεμινάρια Φωτογραφίας

Σεμινάρια για την εκμάθηση της φωτογραφικής τέχνης.

Albums

Ψηφιακά και χειροποίητα άλμπουμ

Δώρα

Δώρα με βάση τη φωτογραφία, κάδρα, μπαταρίες, αναλώσιμα.

Αλέξης

Φωτογράφος – Καλλιτέχνης

aleksis

Δεν υπάρχει κάτι που το φωτογραφίζω και δεν είναι ζωντανό!
Όλα έχουν έκφραση, αγωνία και ένα πάθος για επιβίωση.
Ακόμη και οι πέτρες...

Η φωτογράφιση της βάπτισης των παιδιών μου έχουν μία υπογραφή… Αλέξης !!!

Η φωτογράφιση του γάμου μας υπήρξε μία απολαυστική εμπειρία με προορισμό ένα ονειρικό αποτέλεσμα! Σε ευχαριστούμε Αλέξη!!!!

Τόσο η συνεργασία μας όσο και η επικοινωνία ήταν άψογη!!!

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗΣ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΜΑΣ! ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΟ

Έχετε κάποιο φωτογραφικό project στο μυαλό σας?
Επικοινωνήστε μαζί μας ...